ΒΕΡΙΚΟΚΕΛΑΙΟ (λάδι απο πυρήνες βερίκοκου)

ΒΕΡΙΚΟΚΕΛΑΙΟ (λάδι απο πυρήνες βερίκοκου)

ΒΕΡΙΚΟΚΕΛΑΙΟ (λάδι απο πυρήνες βερίκοκου)

Το λάδι από τους πυρήνες του βερίκοκου είναι ένα ελαφρύ και απαλό λάδι που χρησιμοποιείται ευρέως σε κρέμες, λοσιόν και άλλα προϊόντα ομορφιάς για να ισορροπήσει, να θρέψει και να ενυδατώσει το δέρμα.

Βερικοκέλαιο και καλλυντική χρήση

Το έλαιο από πυρήνες βερίκοκου ενυδατώνει και εξισορροπεί το λιπαρό δέρμα που είναι ευαίσθητο στις εναλλαγές των ορμονών, χωρίς αφήνει λιπαρότητα μετά την χρήση.

Είναι πλούσιο σε γ-λινολεϊκό οξύ (ή GLA), το οποίο προέρχεται από το ουσιαστικό λιπαρό οξύ ωμέγα-6. Βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την ισορροπία της υγρασίας, συσφίγγει και τονώνει την επιδερμίδα.

Το έλαιο από πυρήνες βερίκοκου περιέχει βιταμίνη Α και Ε, καταπραΰνει το δέρμα και καθυστερεί σημάδια της γήρανσης. Ενυδατώνει το ξηρό δέρμα και τα χείλια.

Έχει επίσης αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να απαλύνει απλές δερματικές παθήσεις καθώς και το έκζεμα.

Το βερικοκέλαιο σαν έλαιο βάσης στην αρωματοθεραπεία

Το έλαιο από πυρήνα βερίκοκου χρησιμοποιείται και για την αραίωση των αιθέριων ελαίων πριν από την εφαρμογή τους, κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

Προτιμάτε τα 100% φυσικά προϊόντα και όχι τα συνθετικά έλαια που συχνά υπάρχουν στο εμπόριο.

Βερικοκέλαιο και μαγειρική χρήση

Στην μαγειρική το λάδι από πυρήνες βερίκοκου έχει μια χαρακτηριστική γλυκιά και λεπτή γεύση. Δίνει μια αρωματική νότα στα πουλερικά, τα ψάρια και τα γλυκά και τα ξινά φαγητά.

 

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα πρέπει να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας.

Στοιχεία
Προέλευση Γαλλία
Καθαρό Βάρος 100ml e
  • Παραγωγός: BioPlanet
  • Κωδικός Προϊόντος: LAD002
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 11,80€