ΟΣΠΡΙΑΔΑ

ΟΣΠΡΙΑΔΑ

ΟΣΠΡΙΑΔΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ


Υλικά

300γρ. οσπριάδα

1 κρεμμύδι ξερό

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 πράσα

2 καρότα

1/2 ματσάκι σέλινο

2 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι


Για το σερβίρισμα

λεμόνι και κάρδαμο τριμμένο.

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ σε χλιαρό νερό. Σουρώνουμε και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά με 2 λίτρα νερό για μια ώρα (ίσως και λίγο παραπάνω). Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 40' λεπτά περίπου. Στο τελευταίο 20λεπτο, προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε στα πιάτα με χυμό λεμόνι και τριμμένο κάρδαμο.

Περιέχει:

Ρεβίθι, φακή, φακή κόκκινη, φακή πράσινη, φάβα πράσινη, φάβα κίτρινη, σιτάρι, ροβίτσα, φασόλι πλακέ, φασόλι μαυρομάτικο, φασόλι κόκκινο ή γίγαντες, φασόλι μπαρμπούνι, φασόλι μέτριο

  • Παραγωγός: Κρήτη
  • Κωδικός Προϊόντος: OSP25
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 3,00€

Διαθέσιμες Επιλογές