ΑΓΑΡ-ΑΓΑΡ
ΑΓΑΡ-ΑΓΑΡ
Το αγάρ-αγάρ είναι φυσικό υποκατάστατο της ζωικής ζελατίνης, προέρχεται από φύκια θαλάσσης. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική αντί για ζελατίνη. Είναι ιδανικό για χορτοφάγους.
Το αγάρ-αγάρ πήζει πολύ περισσότερο από τη ζελατίνη. Ένα κουταλάκι του γλυκού αγάρ θα δώσει την ίδια δύναμη πυκνότητας με οκτώ κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη.
Η συνήθης δοσολογία είναι ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη αγάρ-αγάρ για ένα φλιτζάνι υγρό. Διαλύεται σε ζεστό (βρασμένο) νερό πριν την χρήση.
Εάν έχετε όξινο υγρό, όπως από εσπεριδοειδή ή φράουλα, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο αγάρ-αγάρ. Μπορείτε επίσης να ενυδατώσετε το αγάρ σε βραστό νερό και στη συνέχεια να αναμίξετε στο όξινο υγρό.
Μόλις προστεθούν όλα τα συστατικά (φροντίστε να είναι η θερμοκρασία του μείγματος πάνω από 50 βαθμούς για να ανακατευτούν και να δέσουν σωστά), αφήστε το μείγμα να στερεοποιηθεί. Δεν χρειάζεται να ψύξετε το τζελ για να πήξει.
Το αγάρ-αγάρ δεν θα προσθέσει χρώμα, γεύση ή οσμή στο τρόφιμο με το οποίο προστίθεται.