ΚΙΝΟΑ ΤΡΙΧΡΩΜΗ Βιολογική
ΚΙΝΟΑ ΤΡΙΧΡΩΜΗ Βιολογική
Η κινόα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Περιέχει ισορροπημένα τα ουσιώδη αμινοξέα για τον οργανισμό, κάνοντας την ένα ασυνήθιστα πλήρες είδος τροφής.
Επιπλέον περιέχει Ωμέγα 3 λιπαρά, είναι καλή πηγή φωσφόρου και είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και σίδηρο.
Δεν έχει γλουτένη από την φύση της και χωνεύεται εύκολα.
Τρόπος χρήσης της κινόα
Η κινόα έχει μια φυσική πικρή επίστρωση που ονομάζεται σαπωνίνης, για να κρατά τα έντομα μακριά. Για να φύγει η πικράδα από τη κινόα απλά πλύντε την καλά πριν την χρήση.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κινόα στις σαλάτες, σε μπάρες δημητριακών, στα κουλουράκια.
Για πρωϊνό προτιμήστε τις νιφάδες κινόα.
Χρησιμοποιείστε την κινόα αντί για ρύζι
Ξεπλένουμε 1 φλιτζάνι κινόα και την βράζουμε σε 2 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.