ΤΣΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ SENCHA Βιολογικό 20 φακελάκια
ΤΣΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ SENCHA Βιολογικό 20 φακελάκια
Το Τσάι έχει καλλιεργηθεί εδώ και αιώνες, ξεκινώντας από την Ινδία και την Κίνα. Σήμερα, το τσάι είναι ένα ευρύτατα διαδεδομένο ποτό στον κόσμο, δεύτερο μετά το νερό. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι πίνουν τσάι, και οι μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι (Camellia sinesis), ειδικότερα, έχει πολλά οφέλη για την υγεία.
Ιδιότητες πράσινου τσαγιού
Τα οφέλη για την υγεία, σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητά του τσαγιού σε φλαβονοειδή (φυτικής προέλευσης αντιοξειδωτικές ενώσεις). Το πράσινο τσάι είναι πηγή μιας πολύ ισχυρής ομάδας φλαβονοειδών που ονομάζονται κατεχίνες.
Πιθανά οφέλη της συχνής χρήσης πράσινου τσαγιού:
- Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης και εξάπλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου.
- Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της χοληστερίνης. Μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, να αυξήσει την HDL (καλή) χοληστερόλη, δύναται να βελτιώσει την λειτουργία των αρτηριών και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
- Αυξάνει την καύση του λίπους και τονώνει τον μεταβολισμό.
- Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τερηδόνας και να σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν την οδοντική πλάκα.
- Μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή να ελαττώσει τα συμπτώματά της.
Η συνήθης ποσότητα είναι τρία με πέντε φλιτζάνια την ημέρα. Αφήστε το τσάι σε καυτό νερό για δύο - τέσσερα λεπτά για να αναδείξει τις κατεχίνες του. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε τις κατεχίνες και τα άλλα φλαβονοειδή που περιέχονται στο τσάι είναι να το πιείτε αμέσως μετά την παρασκευή του. Το επεξεργασμένο τσάι (το ντεκαφεϊνέ, το έτοιμο ή το στιγμιαίο τσάι) έχουν λιγότερο από αυτές τις ενώσεις. Το τσάι μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση του σιδήρου από τα φρούτα και τα λαχανικά για αυτό πρέπει να το πίνεται ανάμεσα στα γεύματα ή να προσθέτετε λίγο λεμόνι.
Το τσάι περιέχει καφεΐνη για αυτό πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση τις βραδινές ώρες. Σε γενικές γραμμές, το πράσινο τσάι περιέχει μικρότερη ποσότητα καφεΐνης, σε σχέση με το μαύρο.
Τρόπος παρασκευής πράσινου τσαγιού:
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΧΥΣΗ: 80oC
ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΧΥΣΗΣ: 2-3 ΛΕΠΤΑ
20 φακελάκια χ 1,50g
Οι παραπάνω πληροφορίες είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα πρέπει να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας. Μερικά βότανα μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες και να αλληλεπιδράσουν αρνητικά με ορισμένα φάρμακα.
Στοιχεία | |
Προέλευση | Γερμανία |
Βάρος | 20 φακελάκια χ 1,70g |