ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΣΚΟΝΗ Βιολογική
ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΣΚΟΝΗ Βιολογική
Τι είναι η ζελατίνη:
Η
ζελατίνη είναι μία ημιδιαφανής, άχρωμη και χωρίς γεύση ουσία, είναι
ζωικής προέλευσης, και παρασκευάζεται από το κολλαγόνο που βρίσκεται
ανάμεσα στους χόνδρους των οστών ή από το δέρμα των βοοειδών ή των
χοίρων.
Χρησιμοποιείται ως πηκτικό σε τρόφιμα όπως ζελέ, γιαούρτι, παγωτό, καραμέλες, στα καλλυντικά
Τρόπος παρασκευής:
Για μαγειρική χρήση: προσθέστε 20g σε 500ml ζεστού νερού ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η σκόνη να διαλυθεί πλήρως. Δεν είναι κατάλληλη για χρήση με ανανά, ακτινίδιο και παπάγια ακατέργαστη.
Ιδιότητες της ζελατίνης:
– Ενισχύει τις αρθρώσεις
– Βελτιώνει το μεταβολισμό
– Διατηρεί το δέρμα υγιές
– Δίνει ελαστικότητα και αντοχή στους τένοντες και τους συνδέσμους
– Εμποδίζει την ανάπτυξη της οστεοπόρωσης και της οστεοαρθρίτιδας
– Οδηγεί σε βελτίωση της ανάπτυξης και τη δομή των μαλλιών και των νυχιών
Η ζελατίνη μπορεί να βοηθήσει στους πόνους στις αρθρώσεις, τα πόδια, τη μέση:
–Ρίξτε από το βράδυ 5 γρ ζελατίνη (δύο επίπεδα κουταλάκια του γλυκού) σε ένα τέταρτο του φλιτζανιού, κρύο νερό από το ψυγείο.
– Ανακινείστε καλά και αφήστε το να σταθεί μέχρι το πρωί (εκτός ψυγείου).
– Η ζελατίνη θα φουσκώσει και θα μετατραπεί σε ζελέ κατά τη διάρκεια της νύχτας.
– Το πρωί, πιείτε το μείγμα με άδειο στομάχι ή προσθέστε το σε χυμό ή ανακατέψετε το σε γιαούρτι. Για καλύτερη γεύση προσθέστε μέλι.
Συνήθης χρήση: Για ένα μήνα, επαναλαμβάνουμε σε 6 μήνες.
(για την χρήση ενός μήνα χρειάζονται 150g σκόνης ζελατίνης)
Προϊόν ζωικής προέλευσης βιολογικό (από χοιρινό)
>> δείτε επίσης: Ζελατίνη σκόνη βιολογική συσκευασμένη