ΡΙΓΑΝΗ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΡΙΓΑΝΗ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
Η Ελληνική ρίγανη θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως. Είναι αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό. Η συλλογή της ρίγανης γίνεται κατά την ανθοφορία του φυτού.
Στην μαγειρική χρησιμοποιείται στα κρέατα, τα ψάρια, τα όσπρια, στην χωριάτικη σαλάτα, σε σάλτσες, στην πίτσα.
Η κύρια φαρμακευτική ουσία της ρίγανης είναι η καρβακρόλη που έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αναλγητικές ιδιότητες.
- Η ρίγανη θεωρείται αντιοξειδωτική
- Αντιφλεγμονώδης
- Για την ατονία των εντέρων (κολικοί, μετεωρισμός)
- Αποχρεμπτική, για τον βήχα, το άσθμα
- Για την διάρροια
- Τους ρευματισμούς, τους πόνους στις αρθρώσεις
- Για πόνους δοντιών, για φλεγμονές στα ούλα, στον λάρυγγα
Τρόπος προετοιμασίας ροφήματος:
1 κ.γ. σε βραστό νερό σκεπάζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε.
Οι παραπάνω πληροφορίες είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα πρέπει να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας. Μερικά βότανα μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες και να αλληλεπιδράσουν αρνητικά με ορισμένα φάρμακα.