ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑ, Μοσχοσίταρο, Fenugreek
ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑ, Μοσχοσίταρο, Fenugreek
Χρησιμοποιείται κυρίως στην Ανατολίτικη και Ινδική κουζίνα. Οι σπόροι της τριγωνέλλας έχουν την χαρακτηριστική μυρωδιά του παστρουμά, καβουρδισμένο και αλεσμένο χρησιμοποιείται ως συστατικό του κάρυ.
Σαν βότανο η τριγωνέλλα χρησιμοποιείται κυρίως σαν γαλακταγωγό.
Θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στις στομαχικές διαταραχές, τις φλεγμονές του στομάχου, αυξάνει την λίμπιντο στους άντρες.
Οι
παραπάνω πληροφορίες είναι ενημερωτικού χαρακτήρα, για οποιοδήποτε
ιατρικό θέμα πρέπει να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας.